Homepage Ik zoek een leuke baan Ontdek beroepen Werken als logistiek medewerker

Carrièremogelijkheden en vacatures

Logistiek medewerker

Als logistiek medewerker of magazijnmedewerker zorg je voor een goed verloop van de goederenstroom. Levering, opslag en verzending: je zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Als logistiek medewerker werk je in een warehouse of magazijn. Van een groothandelsbedrijf, transportbedrijf, logistiek bedrijf, distributiecentrum of productiebedrijf. Denk bijvoorbeeld aan postorderbedrijven, supermarkten, groothandels en (online) winkels.

Hoe jouw dag eruitziet

Met je vorkheftruck rijd je door een magazijn, en je plaatst binnengekomen goederen op de juiste plek. Of je verzamelt bestelde goederen voor transport. Natuurlijk kijk je of er niets is beschadigd. Is iets niet in orde? Dan leg je het vast in het systeem. 

Logistiek medewerker: hoe word je het?

Je kunt een mbo-opleiding Logistiek medewerker doen, maar dat hoeft niet. Een heftruckcertificaat is wél erg handig. Zie je een leuke vacature? En beschik je over een gezonde dosis inzet en enthousiasme? Solliciteer dan! Natuurlijk is het wel in je voordeel als je een passend diploma of certificaat hebt. Hulp nodig bij je keuze? Het Opleidingsloket helpt je! 

Wat doet een logistiek medewerker?

Je hebt vooral uitvoerende taken. Denk bijvoorbeeld aan lossen, controleren, inslaan en inventariseren van goederen. Ook verzamel je documenten en je zorgt ervoor dat je ze kunt verzenden. Verder doe je ook nog andere werkzaamheden. Denk aan goederen verplaatsen, sorteren, stickeren en ompakken.

Is het beroep van logistiek medewerker écht iets voor jou? Check dan hier alle vacatures voor logistiek medewerkers!

nog even je taken op een rijtje

Je:
  • Ontvangt en controleert goederen, en je slaat ze op
  • Verzamelt goederen en je maakt ze verzendklaar
  • Inventariseert de voorraad
  • Doet eenvoudige administratieve handelingen
  • Werkt zelfstandig, maar functioneert ook goed binnen een team
  • Werkt samen met collega’s uit verschillende culturen en landen

Hoe word je het?

Je kunt een mbo-opleiding Logistiek medewerker doen, maar dat hoeft niet. Een heftruckcertificaat is wél erg handig. Zie je een leuke vacature? En beschik je over een gezonde inzet en enthousiasme? Solliciteer dan! Natuurlijk is het wel in je voordeel als je een passend diploma of certificaat hebt. Hulp nodig bij je keuze? Het Opleidingsloket helpt je! Is het beroep van logistiek medewerker écht iets voor jou? Check dan alle vacatures voor magazijnmedewerkers!

Wat doet het Mobiliteitscentrum voor jou?

Dé plek waar werkzoekenden en bedrijven elkaar ontmoeten

Wij brengen werkzoekenden en werkgevers bij elkaar in de sector transport en logistiek. Zoek je een nieuwe baan? Bijvoorbeeld als chauffeur, kraanmachinist, verhuizer, planner (mbo en hbo), logistiek medewerker of logistiek leidinggevende (mbo en hbo)? Dan begeleiden we je daarbij. Wij helpen je aan werk.