Homepage Ik zoek een leuke baan Ontdek beroepen Werken als logistiek supervisor

CARRIÈREMOGELIJKHEDEN EN VACATURES

Logistiek supervisor

Van ontvangst tot versturen: als logistiek supervisor zorg jij ervoor dat de goederenstroom in een magazijn perfect verloopt. Een goede planning maken is soms best even puzzelen, maar jij regelt het. Je geeft leiding in een magazijn of distributiecentrum. Dankzij jou loopt alles op rolletjes. Van ontvangst tot controle, van opslag tot versturen. Als logistiek supervisor regel je dat pakketten snel en goedkoop op hun afleveradres komen. 

Hoe jouw dag eruitziet

Je organiseert het logistieke proces tot in de puntjes. Je bent dan ook een échte planner. Van aankomst tot versturen: pakketten volg je op de voet. Je zit veel op kantoor, maar je bent ook op de werkvloer te vinden. Je hebt regelmatig contact met je collega’s. Je luistert, stelt vragen en met die informatie verbeter je het logistieke proces. Ook weet jij je collega’s te motiveren, zodat de planning niet in gevaar komt. 

Logistiek supervisor: hoe wordt je het?

Logistiek supervisors vind je bij veel verschillende bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan groothandels, transportbedrijven of logistieke bedrijven. Maar ook aan distributiecentra, warehouses en productiebedrijven. Op niveau 4 kun je de mbo-opleiding Logistiek Supervisor volgen. Je studie duurt drie jaar, en je kunt kiezen tussen BBL en BOL.

Wat doet een logistiek supervisor?

Ben je logistiek supervisor? Dan ben je verantwoordelijk voor de hele, dagelijkse gang van zaken in het magazijn. Je bent dan ook een kei in planningen maken. En het logistieke proces? Dat probeer je steeds te verbeteren.

Is het beroep van logistiek supervisor écht iets voor jou? Check dan hier alle vacatures voor logistiek supervisors!

Nog even je taken op een rijtje.

Je:
  • stuurt het logistieke proces aan
  • levert input voor logistiek beleid
  • voert het personeelsbeleid uit
  • onderhoudt zakelijke relaties
  • kunt goed met mensen omgaan
  • spreekt ook andere talen
  • komt je afspraken na
  • kunt goed plannen
  • hebt probleemoplossend vermogen

Wat doet het Mobiliteitscentrum voor jou?

Dé plek waar werkzoekenden en bedrijven elkaar ontmoeten

Wij brengen werkzoekenden en werkgevers bij elkaar in de sector transport en logistiek. Zoek je een nieuwe baan? Bijvoorbeeld als chauffeur, kraanmachinist, verhuizer, planner (mbo en hbo), logistiek medewerker of logistiek leidinggevende (mbo en hbo)? Dan begeleiden we je daarbij. Wij helpen je aan werk.