Homepage Ik zoek een leuke baan Ontdek beroepen Werken als koerier

CARRIÈREMOGELIJKHEDEN EN VACATURES

Koerier bestelauto

Als koerier of pakketbezorger rijd je heel Nederland door. Je bezorgt niet alleen allerlei post en pakketten, maar ook een glimlach op het gezicht van je klanten. Een koerier kan in een bepaald gebied werken, maar ook nationaal of internationaal pakketten bezorgen. Je bent baas in eigen bus, en hét visitekaartje van het transportbedrijf waar je werkt. 

Hoe jouw dag eruitziet

In het depot laad jij je bestelauto in. Dit doe je slim: op volgorde van jouw route. Dan ga je de weg op. Soms heb je wel 120 tot 180 afleveradressen, dus je ontmoet veel verschillende mensen. En je bent de hele dag lekker buiten. Heb je alle adressen gehad? Dan rijd je terug naar het depot om je rapport te checken: zoveel procent van je pakketjes heb je afgeleverd, en zoveel procent binnen de afgesproken tijd.

Koerier bestelauto: hoe word je het?

Om koerier te worden heb je in principe geen opleiding nodig. Wel heb je natuurlijk minimaal rijbewijs B nodig. Verder is het belangrijk dat je klantvriendelijk bent. Omdat je veel mensen ontmoet, moet je goed kunnen communiceren. Ook kun je goed omgaan met verantwoordelijkheid en vrijheid.

Wat doet een koerier bestelauto?

Ben je koerier bestelauto? Dan doe je méér dan alleen een bestelauto besturen. Je laadt, vervoert en levert pakketten af. Dit doe je professioneel en klantvriendelijk: jouw pakketten lever je volgens afspraak en op tijd af. Communicatie is ook belangrijk. Is de ontvanger niet thuis? Dan lever je af op een afgesproken adres, of je neemt het pakket weer mee terug. Je werkt vaak voor logistieke bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in pakketdiensten. Denk bijvoorbeeld aan DHL, UPS of PostNL. Natuurlijk zijn er ook kleinere bedrijven die minder bekend zijn. Ook kun je werken voor bijvoorbeeld Albert, de bezorgdienst van Albert Heijn.

Is het beroep van koerier bestelauto écht iets voor jou? Check dan alle vacatures voor koeriers!

Nog even je taken op een rijtje.

Je:
 • haalt pakketten op en je verzamelt deze in je bestelauto
 • controleert je lading
 • zet de lading veilig vast
 • controleert je bestelauto (oliepeil en hoe goed je banden zijn)
 • bepaalt de snelste route naar je bezorgadressen
 • levert pakketten af
 • je laat de ontvanger tekenen voor ontvangst
 • rijdt voorzichtig en veilig
 • bewaakt de planning
 • communiceert helder met klanten
 • levert je lading klantvriendelijk af

Wat doet het Mobiliteitscentrum voor jou?

Dé plek waar werkzoekenden en bedrijven elkaar ontmoeten

Wij brengen werkzoekenden en werkgevers bij elkaar in de sector transport en logistiek. Zoek je een nieuwe baan? Bijvoorbeeld als chauffeur, kraanmachinist, verhuizer, planner (mbo en hbo), logistiek medewerker of logistiek leidinggevende (mbo en hbo)? Dan begeleiden we je daarbij. Wij helpen je aan werk.