Homepage Ik zoek een leuke baan Ontdek beroepen Werken als planner transport

Carrièremogelijkheden en vacatures

Planner transport

Als planner werk je op een planningsafdeling van een beroepsgoederenvervoerder. Je planning controleer je constant en als het nodig is, stel je de planning bij. Televisies, groenten en meubels: transportbedrijven vervoeren elk jaar over de weg 25 ton goederen. Als planner stippel jij de beste route uit en ben jij hét aanspreekpunt voor chauffeurs en opdrachtgevers.

Waar werk je?

Een planner werkt op een planningsafdeling van een beroepsgoederenvervoerder. Of op de transportafdeling van een eigen vervoerder of een verlader. Komt er een transportopdracht binnen? Dan stel je ritten samen en stel je een routevoorstel op. Je planning controleer je constant en als het nodig is, stel je de planning bij.

Tijdens de uitvoering van het transport is de planner wegtransport het aanspreekpunt voor de chauffeurs en opdrachtgevers. Daarnaast stuur je assistentplanners en chauffeurs aan. En je begeleidt en motiveert ze in de uitvoering van hun werk. Omdat chauffeurs 24 uur per dag op de weg zitten, hebben ze 24 uur per dag begeleiding nodig. Daarom werk je in ploegendiensten.

Hoe jouw dag eruitziet

Wat je ook vervoert, transporten moet je goed plannen. Je selecteert de juiste vervoersmiddelen, je benut de laadruimte optimaal, je stippelt de beste route uit, én je zoekt de juiste chauffeur uit. Werken in het wegtransport? Dat is snel en dynamisch. Geen dag is hetzelfde! Komt er een transportopdracht binnen? Dan stel je ritten samen en stel je een routevoorstel op. Je planning controleer je constant en als het nodig is, stel je de planning bij. Omdat chauffeurs 24 uur per dag op de weg zitten, hebben ze 24 uur per dag begeleiding nodig.

Planner transport: hoe word je het?

Veel chauffeurs stromen door van vrachtwagen naar kantoor. Per slot van rekening zijn wij bekend met het werk van vrachtwagenchauffeur. Ook kennen zij verschillende routes. Ook kun je de mbo-opleiding Planner wegtransport doen. Tijdens de opleiding wordt er ruim aandacht besteed aan de benodigde planningsvaardigheden, de onderlinge communicatie en het aansturen, motiveren en begeleiden van assistent-planners en chauffeurs. Je leert ook rekening te houden met hoeveel ruimte er in de vrachtwagen is, hoeveel lading erin past en wat de wensen zijn van opdrachtgevers en hoe je chauffeurs tevreden houdt. Hulp nodig bij je keuze? Het Opleidingsloket helpt je!

Wat doet een planner transport?

Ben je planner transport? Dan stel je ritten samen en stel je een routevoorstel op. Je planning controleer je constant en als het nodig is, stel je de planning bij. Een planner werkt op een planningsafdeling van een beroepsgoederenvervoerder. Of op de transportafdeling van een eigen vervoerder of een verlader. Tijdens de uitvoering van het transport is de planner wegtransport hét aanspreekpunt voor de chauffeurs en opdrachtgevers. Daarnaast stuur je assistentplanners en chauffeurs aan. En je begeleidt en motiveert ze in de uitvoering van hun werk. Omdat chauffeurs 24 uur per dag op de weg zitten, hebben ze 24 uur per dag begeleiding nodig. Daarom werk je in ploegendiensten. 

Is het beroep van planner écht iets voor jou? Check dan hier alle vacatures voor planners transport!

nog even je taken op een rijtje

Je:
  • Neemt transportopdrachten aan
  • Bent het aanspreekpunt voor chauffeurs en opdrachtgevers
  • Maakt transportplanningen (en past deze aan de omstandigheden aan)
  • Begeleidt op afstand transporten
  • Verzorgt administratieve en financiële zaken rond transporten
  • Geeft functioneel leiding aan assistent-planners en chauffeurs

Wat doet het Mobiliteitscentrum voor jou?

Dé plek waar werkzoekenden en bedrijven elkaar ontmoeten

Wij brengen werkzoekenden en werkgevers bij elkaar in de sector transport en logistiek. Zoek je een nieuwe baan? Bijvoorbeeld als chauffeur, kraanmachinist, verhuizer, planner (mbo en hbo), logistiek medewerker of logistiek leidinggevende (mbo en hbo)? Dan begeleiden we je daarbij. Wij helpen je aan werk.