Homepage Ik zoek een leuke baan Ontdek beroepen Werken als verhuizer

Carrièremogelijkheden en vacatures

Verhuizer

Als verhuizer help je mensen. Niet alleen met spullen van de ene naar de andere plek verhuizen, maar ook met aansluiten van bijvoorbeeld televisies. En wat denk je van meubels en kasten? Die haal je uit elkaar, en zet je later weer netjes in elkaar. Met jouw inzicht is ook niks mis: als geen ander wéét jij hoe je spullen goed en veilig laadt en lost. Dingen schadevrij vervoeren? Daar voel jij je verantwoordelijk voor. Samen met je collega’s zorg je voor een vlekkeloze verhuizing. 

Waar werk je?

Als verhuizer werk je vaak bij een erkend verhuisbedrijf. Maar het echte werk is natuurlijk op locatie: bij mensen thuis en bij bedrijven. Dat kan dus overal in Nederland zijn, maar ook in de Benelux. Dit betekent dat je soms ergens anders overnacht. 

Hoe jouw dag eruitziet

Je werkdag begint op de zaak waar je met collega’s de planning doorneemt. Samen rijden jullie naar de klus. Je haalt spullen uit elkaar, en je pakt ze goed in. Waarde van spullen kun je goed inschatten. Televisie, vaas en lamp: je gaat er zorgvuldig mee om. Je weet precies hoe je schade voorkomt tijdens inpakken en vervoeren. Op het nieuwe adres los je alle ingepakte spullen en zet je netjes op hun plek. Dit doe je in overleg met de klant. Het is dus belangrijk dat je sociaal bent. Omdat je in een team werkt, kun je goed samenwerken en overleggen. Staat alles op hun plek? Dan rijd je tevreden naar huis en laat je een blije klant achter.


Verhuizer: hoe word je het? 

Als verhuizer heb je geen opleiding nodig, maar vaak wel een rijbewijs voor auto of vrachtwagen. In elk geval is het slim om een cursus te volgen waar je leert goed te tillen. Zo voorkom je bijvoorbeeld rugklachten. Met de juiste buk- en tiltechniek voorkom je blessures. Als verhuizer heb je geen diploma nodig, maar je houding is misschien wel het belangrijkst: je laat je handen graag wapperen, en je werkt met plezier samen met anderen. Ook techniek vind je leuk, want je sluit bijvoorbeeld lampen aan. Vind je dit goed klinken? Dan is een baan als verhuizer écht iets voor jou. 

Wat doet een verhuizer?

Als verhuizer doe je veel meer dan spullen sjouwen en verhuizen. Je bent niet alleen lichamelijk in topconditie, je bent ook nog eens handig. Je haalt meubels uit elkaar en sluit lampen aan. En je bent voorzichtig, want spullen mogen tijdens de verhuizing niet beschadigen. 

Is het beroep van verhuizer écht iets voor jou? Check dan hier alle vacatures voor verhuizers!

nog even je taken op een rijtje

Jij:
  • pakt spullen goed in met doeken
  • laadt spullen in de verhuiswagen 
  • haalt dingen uit elkaar en zet ze weer netjes in elkaar 
  • koppelt lampen af en sluit ze ook weer aan 
  • pakt ingepakte meubels weer uit en zet ze op hun plek 
  • overlegt met klanten en je collega’s 
  • je gebruikt goederenliften en karretjes 
  • bestuurt de verhuiswagen

Wat doet het Mobiliteitscentrum voor jou?

Dé plek waar werkzoekenden en bedrijven elkaar ontmoeten

Wij brengen werkzoekenden en werkgevers bij elkaar in de sector transport en logistiek. Zoek je een nieuwe baan? Bijvoorbeeld als chauffeur, kraanmachinist, verhuizer, planner (mbo en hbo), logistiek medewerker of logistiek leidinggevende (mbo en hbo)? Dan begeleiden we je daarbij. Wij helpen je aan werk.