Homepage Ik zoek een leuke baan Vind werk Sollicitatietips Hoe schrijf je een sollicitatiebrief en cv?

Schrijf je sollicitatiebrief

Alles begint met een enthousiaste sollicitatiebrief. Jouw eerste stap naar een baan in de transport en logistiek! Een ijzersterk cv hoort daarbij. Onze tips en filmpjes helpen je bij het schrijven.

Schrijf je sollicitatiebrief


In het filmpje stelt Kim de vragen die jij ook hebt. En ze krijgt heldere antwoorden en tips van expert Tim. Daarmee kun jij een goede sollicitatiebrief schrijven!

Hier alvast 3 tips:

  • Begin niet meteen te schrijven. Verdiep je eerst in het bedrijf. Kijk wat er op hun website staat. En wat er in de vacaturetekst van jou wordt gevraagd.
  • Schrijf daarna op wat jou geschikt maakt voor die baan. Vertel over je motivatie. En waarom het beroep zo goed bij jou past. Laat enthousiasme zien. En blijf eerlijk.
  • Je wilt uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Dat is jouw doel! Schrijf dus op dat je graag op gesprek komt. En vergeet niet je cv mee te sturen!

Bekijk hier alle tips van expert Tim in het filmpje.

Schrijf je cv

Kim wil weten hoe je een cv schrijft. In het filmpje geeft expert Marrije daarvoor een stappenplan. Ook handig voor jou!

Hieronder 4 tips:

  • Een cv heeft een vaste opbouw. Het is een opsomming van je persoonsgegevens, je opleidingen en je werkervaring. Keurig onder elkaar opgeschreven.
  • Je kunt nog veel méér in je cv zetten. Jouw extra kwaliteiten bijvoorbeeld. En persoonlijke eigenschappen waar je trots op bent. Daar zijn werkgevers erg benieuwd naar!
  • Spreek je andere talen? Zijn er ex-werkgevers of praktijkopleiders die een goed woordje voor je willen doen? Zet het in je cv!
  • Met je cv kun je opvallen tussen de andere kandidaten. Maak er dus werk van!


Bekijk alle tips van expert Marrije voor een perfect cv in het filmpje.

Je sollicitatie is verstuurd en je mag op gesprek, wat nu?

Je hebt je brief en cv verstuurd. En wordt uitgenodigd voor een gesprek. Helemaal top. Maar hoe bereid jij je goed voor op het gesprek? Bekijk onze tips!