Homepage Ik zoek een leuke baan Vind werk Sollicitatietips Hoe voer je een goed sollicitatiegesprek?

Wow, wat goed van je! Je bent uitgenodigd voor een gesprek. De werkgever wil je beter leren kennen. Je voorbereiden is nu belangrijk. Hoe ga jij jezelf presenteren? Hoe ga je opvallen tussen de andere kandidaten?

Onze tips en filmpjes helpen je daarbij.

BEREID JE VOOR OP HET GESPREK

Kijk eens naar het filmpje. Dan zie je hoe enthousiast Kim is. Ze is helemaal zichzelf en blijft positief. Dat doet het ook goed in een sollicitatiegesprek!

  • Je kunt je op veel vragen voorbereiden, zegt expert Tim in het filmpje. Waarom kies je voor ons bedrijf? Wat maakt jou geschikt voor deze baan? Wat heb jij ons te bieden?
  • Je kunt ook persoonlijke vragen verwachten. Vertel dan gerust over je hobby’s. Over jouw situatie thuis. Of wat je in het weekend zoal doet. Denk alvast na over je antwoorden!
  • Stel ook zelf vragen. Daarmee toon je interesse in het bedrijf. Vraag bijvoorbeeld wie de klanten zijn? Hoe de werktijden zijn? En als je durft: Wat maakt dit een leuk bedrijf voor mij?Zorg dat je op tijd bent voor het gesprek. Dan maak je meteen een goede eerste indruk.


Meer tips van expert Tim? Bekijk het filmpje.

PRESENTEER JEZELF MET ENTHOUSIASME

Wat voor indruk krijg jij van Kim in het filmpje? Keurig verzorgd, toch? Nette kleren en goed voorbereid. Zo hoort het. Ook in een sollicitatiegesprek!

In het filmpje krijg je 10 tips van expert Marrije om jezelf goed te presenteren. Hieronder 5 tips.

  • Op tijd komen is de eerste. Zorg dat je de route naar het bedrijf kent. Weet waar je precies moet zijn. En bij wie je op gesprek gaat.
  • En verder? Geen kauwgom natuurlijk. Telefoon uit. Netjes jezelf voorstellen. Mensen aankijken. Allemaal heel logisch!
  • Neem ook je cv uitgeprint mee. Dat is een handig spiekbriefje als je er vragen over krijgt. Heb jij je eigen vragen opgeschreven? Heel goed! Dan vergeet je ze niet te stellen.
  • Neem ook pen en papier mee. Daarmee laat je interesse zien. Noteer alle belangrijke dingen.
  • Een goede voorbereiding maakt het gesprek een stuk makkelijker. En blijf vooral jezelf, dan komt het helemaal goed.


Bekijk de 10 tips van expert Marrije in het filmpje.

Maar hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?

Ok. Je hebt nu alle tips om je goed voor te bereiden op je sollicitatiegesprek. Maar hoe schrijf je nu die perfecte brief?
Bekijk onze tips!